Menu Sluiten

Reuma en voeten

Veel reumapatiënten hebben voetklachten. De normale voetverzorging kan al een probleem zijn i.v.m. stijve, pijnlijke handen, vingers, schouders en/of heupen. Veranderingen van de huid en nagels maakt de verzorging voor de voeten extra moeilijker en is des te meer een reden om de voetverzorger/pedicure in te schakelen. 

De vergoeding van medisch noodzakelijke zorg voor chronische ziekten (o.a. reuma) is geregeld in de zorgverzekeringswet. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor evt. vergoedingen.


Diabetes en voeten

Voorwaarden voor gezonde voeten zijn een goede doorbloeding en een goed functionerend zenuwstelsel.Goede doorbloeding zorgt voor de nodige zuurstof en voedingstoffen in het lichaam. Een goed functionerend zenuwstelsel registreert pijn waardoor verwondingen voorkomen of opgemerkt kunnen worden.

Diabetes kan leiden tot beschadiging van de doorbloeding en het zenuwstelsel wat complicaties kan geven aan o.a. voeten. Een frequente behandeling bij diabetes is aan te bevelen. Het spaart uw voeten! 

De vergoeding van medisch noodzakelijke zorg voor chronische ziekten (o.a. diabetes) is geregeld in de zorgverzekeringswet. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor evt. vergoedingen.


Orthesiologie

Een orthese wordt gebruikt om wrijving tussen de tenen of tussen de schoen en de tenen te verminderen of weg te nemen. Zo worden pijnlijke drukplekken, schuurplekken, wonden of likdoorns voorkomen of verminderd en heeft u minder of geen pijn meer wanneer u goed passende schoenen draagt. De orthese wordt op maat gemaakt. Het materiaal bestaat uit siliconen.


Nagelreparatie/reconstructie/regulatie

Gelacy:

Met behulp van Gelacy is een reparatie/reconstructie en/of regulatie van de nagel de oplossing om (verdere) nagelproblemen te voorkomen en te verhelpen.

Gelacy is een hypoallergeen product en is een kruising van gel en acryl, het is flexibel en sterk en uitzonderlijk geschikt voor schimmelnagels, trauma nagels, ingroeiende nagels en cosmetische correcties. 

BS-Spange-systeem:

Om ingroeiende teennagels snel en succesvol te verhelpen biedt het BS-Spange-systeem een oplossing.  De BS-Spange-beugel is een strip gemaakt uit een glasvezel versterkte Duroplast (witte kunststof). Deze wordt dwars op de nagel gelijmd. Hierdoor neemt de BS-Spange de kromming van de nagel aan. Doordat de beugel weer terug wil naar de oorspronkelijke vorm worden de zijkanten van de nagel opgelift. Hierdoor zult u direct voelen dat de pijn minder wordt of zelfs volledig verdwenen is. De BS-Spange behoudt zijn werkkracht 4 á 6 weken.


Chinflex® voet- en onderbeenmassage

Chinflex® voet- en onderbeenmassage is een massage die gebaseerd is op de oude originele Chinese voetmassage en combineert Chinese en Westerse massagetechnieken tot een groter geheel. De massage stimuleert de bloed-en lymfecirculatie. De zones op de voeten die zich weerspiegelen met bijbehorende organen, spieren en weefsels worden gemasseerd. Er ontstaat een betere doorbloeding en er worden afvalstoffen afgevoerd. Door het masseren van de acupunctuurpunten in voeten en onderbenen wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. De combinatie van deze 2 systemen brengt je een ontspannende, ondersteunende, preventieve, prettige, intensieve voet- en onderbeenmassage. De Chinflex® voet- en onderbeenmassage geeft je rust en balans en laat je even stilstaan bij jezelf.


Voor eventuele vragen kunt u mij altijd contacteren of het contactformulier invullen.